Yoğun Bakım Ünitemiz

Yoğun Bakım

Yoğun bakım ünitesindeki hastalar sorumlu veteriner hekimleri tarafından bizzat kontrol edilip, düzenli olarak raporlanır. Bu şekilde, sürekli gözlem gereken ve stabilizasyonu sağlanmaya çalışılan hastalarda daha çabuk iyileşme oranları sağlanır.

Yoğun bakım birimimizde minik dostlarımızın durumlarına göre özel olarak ayarlanabilen kabinlerde kabin içi oksijen dengelemesi, EKG monitörizasyonları, kabin içi ısısının ve neminin dengelenmesi, gerekli durumlarda özel besleme sondaları, zaman ayarlı serum infüzyon pompaları, gene sorumlu veteriner hekim tarafından bizzat gerçekleştirilmektedir.

Bizi instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz>>>>>

Bu sebeple;

-Hayati tehlikesi olan hallerde; travmalarda, yaralanmalarda
-Acil durum hospitalizasyonlarında,

-Solunum yetmezliklerinde akciğer kapasitesini arttırmaya yönelik girişimlerde,

-Prematüre doğum annenin yavruları   beslemekte ve ısılarını korumakta yetersiz kaldığı durumlarda

-Trafik kazası açık yaralanmalarda kırıklarda açık kırıklarda beyin travmalarında
-Stabil olmayan metabolik hastalık durumları karaciğer hastalıkları böbrek hastalıkları

-Operasyon sonrası hospitalizasyonlar gibi manuel stabilizasyon gerektiren durumlarda kullanılır.

Bunların dışında yoğun bakım birimleri barındırdığı teknolojik yapısından kaynaklı kritik durumlarda müdahaleye açık olup anlık girişimler yapmak mümkündür. Bu üniteler dostlarımızın büyüklüğüne cinsine türüne göre çeşitli boyut ve ebatlarda olabilmektedir. Sadece kedi ve köpeklerde kullanılmayıp tavşan hamster kanatlı gibi egzotik dostlarımızda da kullanılmaktadır. Kanatlıların vücut ısıları bu özel kabinler aracılığıyla hızlı bir şekilde toparlanmaya yardım ederler. İçerisinde çeşitli nem ısı iyonik madde oranları değiştirebileceği için çok faydalı bir araçtır.

Yoğun Bakım Kabinlerimiz

Ünitelerimizin içleri taburcu edilen her hastadan sonra büyük bir özveriyle fiziksel temizliği yapılıp, UV ışık altında steril edilip kabine ihtiyaç duyan diğer hastalarımızın tekrar kullanımına sunulmaktadır. Hasta ziyaretleri sırasında hasta sahiplerimizin de dışarıdan taşıyabilecekleri hastalıklar  yüzünden çok dikkat etmeli, ellerini yıkamadan hasta yanına alınmamalıdır.

Diğer bir özellik negatif iyon ise özellikle iyileşme ve dostlarımızın sakinleşmesi açısından büyük bir önem arz eder. Yapılan çalışmalar iyon etkisinin iştah arttırmada dahi pozitif etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Aynı zamanda dostlarımız bu kabin içerisinde kendilerini dış ortama göre daha huzurlu hissetmektedir.

Siz değerli hasta sahiplerimize ve dostlarımıza yoğun bakım kabinleri her  hizmetinizdedir.

Kutup Veteriner Kliniği olarak en son sistem 6 adet yoğun bakım ünitesiyle sizlerin değerli dostlarına hizmete hazırız.

7/4 Açık Kutup Veteriner Kliniği

error: Content is protected !!